Prijsontwikkelingen

Boerenbusiness

Achtergrond Colruyt

Supermarktketen Colruyt adviseert: 'Koop minder’

Het is ieder jaar spannend; de prijsonderhandelingen tussen fabrikanten en supermarkten, maar dit jaar gaat het wel erg hard tegen hard. Voor de consument die in de verdrukking lijkt te komen, heeft de Belgische keten Colruyt een achttal tips, die neerkomen op: 'minder kopen'.
15 Februari 2022
kassabon

Analyse Rabo Research Food

De andere kant van de prijsonderhandelingen

Geen Nescafé in de ene supermarkt, geen Peijnenburg in de andere en in de volgende geen Lay's chips. De prijsonderhandelingen in de foodretail gaan er dit jaar ongekend hard aan toe. In de media zien we alleen het uiterste topje van de ijsberg. Niet alleen de A-merken zijn verwikkeld in verhitte discussies met de supermarkten. Ook veel huismerkleveranciers en kleinere merkproducenten worden door de inkopers met een kluitje in het riet gestuurd.
9 Februari 2022
supermarkt Albert Heijn brood

Nieuws Consumentenprijsindex

Prijs voor brood toont redelijk stabiele trend

De consumentenprijsindex van brood komt over de eerste maand van het jaar iets lager uit dan in de twee maanden daarvoor. Zo blijkt uit nieuwe cijfers van Agrimatie, onderdeel van Wageningen University & Research. Ten opzichte van januari 2020 is overigens geen verschil zichtbaar. Hoe kan het dat die prijs stabiel blijft, terwijl de tarwemarkt behoorlijk volatiel is? De grote hoeveelheid contracten in de industrie.
10 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden