FAO

haven tarwe - agri

Nieuws Voedselprijzen

Wereldwijde stijging van voedselprijzen in januari

De voedingsprijzen zijn wereldwijd gestegen in januari. Dat blijkt uit de FAO Food Price Index. Die kwam in januari uit op gemiddeld 135,7 punten; 1,1% hoger dan in december. De noteringen voor alle oliën stegen in januari, wat onder andere veroorzaakt werd door de prijsstijgingen bij ruwe olie. Ook de prijs van rundvlees is naar recordhoogte gestegen. FAO heeft haar prognoses voor de rijst- en tarweproductie voor dit jaar naar boven bijgesteld.
4 Februari 2022
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijzen op hoogste niveau sinds 2011

De voedselprijzen zijn over oktober voor de derde maand op rij gestegen. De aanbodschaarste en forse stijging in de prijzen van plantaardige oliën en granen liggen daaraan ten grondslag. Dat meldt de Food and Agriculture Organization (FAO) in een nieuwe update. Over oktober lag de voedselprijsindex 3% hoger dan in september. De voedselprijzen liggen nu op het hoogste niveau sinds juli 2011. 
10 November 2021
varkensvlees ham

Analyse Vlees

Alles is schaars, behalve de hammen en karbonades

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot het gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.
17 September 2021
brazilie soja - agri

Nieuws FAO Food Index

Wereldvoedselprijzen stijgen ongekend snel

In meer dan 10 jaar is het niet voorgekomen dat voedselprijzen wereldwijd zo hard stegen als in de maand mei. En dat terwijl de graanproductie op recordhoogte staat.
4 Juni 2021
Edin Mujagic

FB TV Edin Mujagić

'Stijgende voedselprijzen bron voor sociale onrust'

De FAO Food Index is de afgelopen maanden fors gestegen. Deze index, samengesteld uit de grondstofprijzen van vlees, zuivel, granen, suiker en plantaardige oliën,  stijgt naar het hoogste niveau in 10 jaar. Edin Mujagić maakt zich zorgen over de oplopende voedselprijzen.
6 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden