Tarwemarkt 2021

foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Bakkerij

Brood wordt duurder door hoge tarweprijs

De hoge tarweprijs werkt door in de productiekosten van brood. Dat is niet vreemd. Maar net zoals bij andere voedingsmiddelen moet dit een keer doorberekend worden. Dat moment is aangebroken, stellen analisten. En voorlopig zal de prijs voor brood niet dalen.
4 November 2021
tarwe - agri

Achtergrond Tarwe

Polen realiseert nieuw record in tarwe-export

Polen heeft afgelopen jaar een nieuw record gerealiseerd in de tarwe-export. Voor het eerst is namelijk een exportwaarde van $1 miljard bereikt. Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika waren twee landen die fors meer tarwe afnamen. Het levert Polen ook een flinke duit in de zak op, want de exportprijs voor tarwe is afgelopen jaar hard gestegen. Dit in lijn met de Matif-notering voor tarwe. Komend jaar zit zelfs nog meer in het vat.
3 November 2021
tarwe - agri graan - agri

Analyse Tarwe

Tarwemarkt heeft geen last van hoogtevrees

De marktprijzen voor tarwe laten zich niet afschrikken door de prijsrecords die momenteel worden gevestigd. De enorm krappe markt zorgt ervoor dat de termijnmarkt naar het hoogste niveau in dertien jaar is gebracht. Het vertrouwen blijft groot, waardoor dalingen voorlopig uitblijven.
1 November 2021
tarwe - agri graan - agri

Analyse Tarwe

Top tarwemarkt steeds beter in het zicht

De tarweprijs bevindt zich in een sterk stijgende beweging, al gaan de prijstoenames niet zonder slag of stoot. 's Werelds populairste graansoort bevindt zich op een wipwap. Weken van stabilisering of lichte daling worden opgevolgd door plots forse oplevingen.
4 Oktober 2021
tarwe - agri graan - agri

Analyse Tarwe

Meel wordt duurder door tegenvallende tarweoogst

Na een roerige tijd begint de rust weer een beetje terug te keren op de tarwemarkt. De oogst is achter de rug en duidelijk wordt hoeveel product er dit jaar beschikbaar is. Houdt de markt de huidige prijzen vast of komt er nog een verrassing?
10 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden