Rente

USA

Opinie Thomas de Caluwe

Debat schuldenplafond ondersteunt de dollar

Er is nog steeds geen doorbraak in het debat over de verhoging van het Amerikaanse schuldplafond. De verkiezingsuitslag in Griekenland is marktvriendelijk en China maakt zich voorlopig geen zorgen over de sterke Amerikaanse dollar.
23 Mei 2023
valuta dollar biljetten

Opinie Thomas de Caluwe

Schuldenplafond baart financiële wereld zorgen

Data uit Verenigde Staten toont een positieve impact van de hoge rente op het temmen van inflatie. Nervositeit op de financiële markten over het Amerikaans schuldenplafond sterkt echter aan.
18 Mei 2023

FB TV Valuta met Laurens Maartens

Centrale bank koerst op stijging langlopende rente

De centrale banken in de Verenigde Staten en van de eurozone hebben afgelopen week de rente weer verhoogd. Laurens Maartens, valuta-expert bij Argentex, licht de effecten van deze besluiten toe op de economie en de financiële markten. Ook blikt hij vooruit op het besluit van de Bank of England morgen (donderdag) en kijkt naar de koersen van euro/dollar en euro/pond. 
10 Mei 2023
euro kassa voedselprijs

Opinie Thomas de Caluwe

Eurozone vermijdt recessie, maar inflatie versnelt

Uit data die vorige week werd vrijgegeven, bleek dat de Eurozone nipt een recessie heeft vermeden in het eerste kwartaal dit jaar. De economie groeide met 0,1%, een cijfer waaraan Spanje en Italië het meeste bijdroegen. Duitsland rapporteerde onverwacht geen groei. 
4 Mei 2023
Laurens Maartens

FB TV Valuta met Laurens Maartens

'Milde recessie goed voor economie op lange termijn'

Inflatie en rente zijn deze periode de gangmakers op de valutamarkten, ziet Laurens Maartens, valuta-expert bij Argentex, in een nieuwe Foodbusiness Valuta. De rentebesluiten van de belangrijkste centrale banken in de Verenigde Staten, de eurozone en het Verenigd Koninkrijk werken tot dusver onvoldoende om de economieën af te laten koelen.
19 April 2023
financieel dollar biljetten

Opinie Thomas de Caluwe

Renteverhoging weer op de kaart in Verenigde Staten

Op vrijdag toonde het maandelijkse banenrapport in de Verenigde Staten (de zogenaamde 'non-farm payrolls') aan dat 236.000 nieuwe banen in de maand maart bij kwamen. Dit lag in lijn met de verwachtingen van analisten. De werkloosheidsgraad bedroeg 3,5%, een daling in vergelijking met de maand voorheen. De markt vatte het nieuws op als positief voor de dollar, waardoor de euro-dollar de week in het rood afsloot.
12 April 2023
euro dollar

Opinie Thomas de Caluwe

De vraag van dollar-koper, gaan we terug naar 1,10?

De Amerikaanse centrale bank Fed heeft de basisrente met 0,25 procentpunt verhoogd, maar suggereert een pauze. De Europese Centrale Bank (ECB) toont meer daadkracht in het rentebeleid vergeleken met de Fed. De nervositeit in financiële markten blijft aanhouden. Daardoor ligt de vraag op menig lippen van een koper van de Amerikaanse dollar (USD), gaan we terug naar een euro/dollar van $1,10?

29 Maart 2023
dollar

Opinie Han de Jong

Geen financiële crisis door vier cruciale verschillen

Er is geen groot gevaar van financiële instabiliteit op korte termijn. De Europese Centrale Bank (ECB) gaat onverstoorbaar verder met het verhogen van de rente. Hoewel het Amerikaanse inflatiebeeld gunstiger is dan bij ons, gaat de Fed de komende week ook gewoon de rente verhogen. De Chinese economische bedrijvigheid herstelt, maar wel langzaam.
17 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden