Agrimatie

supermarkt Albert Heijn

Nieuws Consumentenprijzen

Consument betaalt fors meer voor tafelaardappel

De consumentenprijs voor tafelaardappelen is in de maanden juni en juli het hardste gestegen van alle voedselprijzen. Toch zijn de aardappelen nog altijd lager geprijsd dan een jaar terug in deze periode. Dat blijkt uit de voedselprijzenmonitor van Wageningen Economic Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijs van groenten is juist iets gedaald.
22 September 2021
zuivel supermarkt zuivelconsumptie

Nieuws Zuivel

Zuivelproduct gemiddeld goedkoper geworden

De wereldzuivelmarkt heeft flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Doordat een flink gedeelte van de afzet naar landen buiten de Europese Unie wegviel, was er ineens een overschot aan zuivelgrondstoffen in ons land. Het is een van de redenen dat de consumentenprijsindex van Agrimatie een lichte daling laat zien. Ook de boer verdiende minder.
12 Mei 2021
eieren

Nieuws Eieren

Afgelopen jaren zijn eieren steeds duurder geworden

Consumenten hebben afgelopen jaren in de winkel steeds iets meer moeten betalen voor eieren. Dat toont de consumentenprijsindex van Agrimatie aan. In 2015 stond de index op 100 punten, afgelopen februari was dat 144 punten. Het seizoenspatroon laat – zoals te verwachten – zien dat de eierprijzen vooral richting Pasen stijgen. De fipronilcrisis is nog steeds een van de redenen dat de prijs hoger ligt dan in andere jaren.
11 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden