Ausnutria

Nieuws Melk

Personeel Ausnutria hervat werk na actiemaand

9 Februari 2024 - Klaas van der Horst

Dankzij een akkoord over een verbeterd sociaal plan worden de stakingsacties bij Ausnutria beëindigd. Het akkoord is bereikt na ongeveer een maand actievoeren.

Dit hebben de vakbonden bekendgemaakt. Bij de Chinees/Nederlandse producent van kindervoeding verdwijnen een kleine 150 arbeidsplaatsen in drie vestigingen.

Struikelblok was de ontslagvergoeding. Ausnutria zette in met 0,6 maandinkomen per gewerkt jaar, verhoogde dat bod na enkele weken naar 0,77 maandinkomen en heeft daar nog een schep bovenop gedaan. Onderhandelaar Rick Pellis: "We zijn nu uitgekomen op 2,7 keer de wettelijke transitievergoeding, wat staat voor 0,9 maandinkomen. Bovendien geldt het sociaal plan twee jaar, dus tot maart 2026. Dit brengt hopelijk ook wat rust in de organisatie."

De acties worden nu formeel 'opgeschort', waarna de vakbonden het akkoord komende weken voorleggen aan de leden. Als die ingestemd hebben, volgen geen verdere onderbrekingen van het werk meer. Bij de reorganisatie waar Ausnutria mee bezig is, verdwijnen voor zover nu bekend zo'n zestig banen in Leeuwarden. Dat werd vorig najaar al bekend. In januari kwam daar het nieuws bovenop dat de vestiging in Ommen, met 69 banen, dichtgaat, terwijl ook in Kampen 22 banen verdwijnen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Analyse Ondernemen

Hoe groeibriljant Ausnutria de wind tegen kreeg

Nieuws Bedrijven

Actie bij Ausnutria om 'te lage' ontslagvergoeding

Nieuws Ondernemen

Ausnutria hield intern te weinig vinger aan de pols

Nieuws ondernemen

Ausnutria moet bijsturen door lagere afzet China

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden