Nieuws Ondernemen

Nederlandse startup start verkoop diervrij zuiveleiwit

15 Augustus 2023 - Max van der Heijden

Vivici, een Nederlands ingrediëntenbedrijf dat voedsel- en drankmerken voorziet van diervrije zuiveleiwitten, verklaart met succes een nieuwe investeringsronde te hebben afgerond. De startup, die wordt ondersteund door de foodconcerns DSM-Firmenich en Fonterra, is klaar om diervrije zuivelproteïnen aan de man te gaan brengen. 

Het op de Biotech Campus Delft gevestigde Vivici heeft volgens de verklaring veel kennis in handen over het isoleren en gebruiken van eiwitten in zuivelproducten door middel van een fermentatieproces. Het bedrijf verwacht dat de wereldwijde vraag naar proteïne in 2050 is verdubbeld. De huidige conventionele productiewijzen zijn volgens Vivici dan niet duurzaam genoeg om aan die vraag te voldoen. Het bedrijf zegt de expertise van DSM-Firmenich op het gebied van precisiefermentatie te combineren met Fonterra's kennis op het gebied van zuivelwetenschap en -technologie. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Nieuws Grondstoffen

Bonen niet als grondstof eiwit zien maar als voedsel

Achtergrond Vlees & Eiwit

Steak en entrecote taboe bij Franse vleesvervanger

Achtergrond Vlees & Eiwit

Deense voedseltransitie in volle gang

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden