Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Bunge steekt half miljard in vleesvervangersfabriek

23 December 2022 - Max van der Heijden

Het Amerikaanse Bunge steekt $550 miljoen dollar in de bouw van een fabriek in Indiana waar het bedrijf belangrijke ingrediënten voor de productie van vleesvervangers wil gaan vervaardigen. 

De nieuwe faciliteit wordt gebouwd naast de sojaverwerkingsfabriek in Morristown. In deze faciliteit worden jaarlijks bijna 4,5 miljoen bushels sojabonen verwerkt tot sojaproteïne-concentraten. 

De bouw begint in het eerste kwartaal van 2023 en zal in 2025 klaar zijn. De nieuwe fabriek zal 70 nieuwe voltijdbanen creëren. Bunge steekt de laatste tijd veel geld in plantaardige proteïnen. Zo investeerde het onlangs $10 miljoen in een faciliteit vlakbij het hoofdkwartier in St. Louis. Het bedrijf wil daar beter leren werken met plantaardige vlees- en zuivelalternatieven. 

Verwachtingen
Hoewel de consumptie van plantaardige vleesvervangers minder hard groeit dan verwacht, is de verwachting wel dat deze productcategorie zal blijven groeien. Verschillende bedrijven investeren daarom in de bouw van fabrieken voor plantaardige proteïnen. Zo stak Puris geld in een oude zuivelfabriek in Minnesota en bouwde deze om naar een fabriek voor erwtenproteïne. Een ander voorbeeld is Cargill die in mei bekendmaakte een sojabonenverwerkingsfaciliteit te gaan bouwen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden