8th.creator / Shutterstock.com

Nieuws Heineken

Heineken verkoopt Russische activiteiten

28 Maart 2022 - Linda van Eekeres

Heineken wil af van het bedrijf in Rusland. Het concern voorziet een afschrijving te moeten doen van €400 miljoen. Eerder kondigde Heineken al aan geen nieuwe investeringen te doen in Rusland en geen Heineken-bier meer te exporteren naar en te verkopen in het land.  

Heineken heeft de conclusie getrokken dat het 'niet langer duurzaam of levensvatbaar is in de huidige omstandigheden' om het Russische bedrijf voort te zetten. "We streven naar een ordelijke overdracht aan een nieuwe eigenaar in volledige overeenstemming met de internationale en de lokale wetten." Vanwege de medewerkers en om de kans op nationalisatie te minimaliseren, gaat het tot die tijd door met de activiteiten. De bierreus garandeert de uitbetaling van de salarissen tot eind 2022. 

Heineken kondigde eerder al aan geen winst meer uit de Russische activiteiten te willen halen. Aan de verkoop van het bedrijf in Rusland zal de bierbrouwer ook niet verdienen. Heineken verwacht dat de eigendomsoverdracht gepaard gaat met een afschrijving van ongeveer €400 miljoen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Analyse grondstoffen

Turkije zet in op nieuwe overeenkomst graandeal

Analyse Grondstoffen

Oekraïne zoekt doorbraak in vaarroutes Zwarte Zee

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden