JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Kraft Heinz

Deal voor versnellen groei van plantaardige voedsel

24 Februari 2022 - Kimberly Bakker

Foodgigant Kraft Heinz en start-up TheNotCompany starten een joint venture, zo maakt eerstgenoemde deze week bekend. "Deze nieuwe joint venture moet de wereldwijde voedselproductie opnieuw gaan vormgeven en de weg naar een duurzame toekomst vrijmaken", stelt de multinational in een verklaring. Beide partijen hebben een gezamenlijk doel: de acceptatie van plantaardige voedsel versnellen.

De belangstelling voor plantaardig voedsel neemt toe onder consumenten, maar er blijven barrières. Zo meldt Kraft Heinz. "Vooral op het gebied van smaak, variëteit en beschikbaarheid." De joint venture, die zal opereren onder de naam 'The Kraft Heinz Not Company', moet oplossingen bieden voor deze hindernissen. "De joint venture met TheNotCompany is een cruciale stap in de transformatie van ons productportfolio. Wij geloven dat technologie een revolutie teweegbrengt in de creatie van plantaardig voedsel met eenvoudigere ingrediënten."

Het hoofdkantoor van The Kraft Heinz Not Company wordt in Chicago gevestigd en krijgt onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in San Francisco. De joint venture focust zich vooral op plantaardige innovatie in tal van productcategorieën van Kraft Heinz. Lucho Lopez-May, die de directeur van de divisie Noord-Amerika van TheNotCompany is, wordt de CEO van The Kraft Heinz Not Company. Hij was voorheen CEO van Garland Food en voorzitter van de Strategic Growth Channels bij Danone North America.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe Kraft Heinz inhaalslag wil maken in eiwittransitie

Nieuws Ondernemen

Prijsverhogingen bereiken grens bij Kraft Heinz

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden