Shutterstock

Nieuws Bedrijfsovername

Colruyt neemt aandelen Roelandt Group over

31 Januari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

De Belgische retailer Colruyt neemt alle aandelen over van de industriële bakkerij Roelandt Group. De retailer creëert zo een nieuwe brooddivisie. Roelandt Group is één van de grootste industriële bakkerijen van België. Colruyt wil verder inzetten op verticale integratie in de keten voor verse producten.

De Roelandt Group werkt al jaren samen met Colruyt Group. De partijen richtten in 2012 samen bakkerij Roecol op in het Belgische Lokeren. Nu neemt Colruyt 100% van de aandelen over. De retailer wil voor verse producten verder inzetten op verticale integratie en creëert daarom de divisie Colruyt Group Fine Food Bread. De hele waardeketen wordt gecentraliseerd in de productiefaciliteiten in Zele en Lokeren. Op deze manier krijgt Colruyt de controle over de bevoorradingsketen van brood.

Bovenstaande biedt voordelen op het vlak van efficiëntie, innovatie en kostenbeheer. Verticale integratie is geen nieuwe stap voor Colruyt. Het Belgische bedrijf heeft ook een eigen koffiebranderij, een wijnbottelarij en productie-eenheden voor charcuterie, salades en het versnijden van kaas.

De overname had overigens geen significant effect op de beurskoers van Colruyt op de Euronext in Brussel. De koers stond op de dag van de overname €36,30 per aandeel, en maandag 31 januari bleef het aandeel steken op €36,10. De aandelen schommelen de laatste weken sowieso op een lager niveau, waarschijnlijk veroorzaakt door onzekerheid in de markt. 

Bron: Beurs.nl
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Nieuws Grondstoffen

Mondiale voedselprijzen opnieuw gestegen

Analyse Grondstoffen

Sojaprijs vliegt omhoog door overstroming Brazilië

Analyse Grondstoffen

Tarwe onder druk door regen in het weerbericht

Analyse Grondstoffen

Maalderijen verwachten stuk minder tarwe in VK

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden