JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Kellogg Company

Kellogg Company sluit toch voorlopige overeenkomst

21 December 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Kellogg Company heeft toch nog een voorlopige overeenkomst gesloten met de vakbonden van de stakende medewerkers van de graanfabrieken. Dit is de tweede voorlopige deal; de eerste werd begin december verworpen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kellogg Company kondigde op 2 december ook aan een voorlopig akkoord te hebben gesloten. Maar die werd een week later weer verworpen door de leden. Het bedrijf meldde toen verder te gaan met de noodplannen, zoals het inhuren van vervangende werknemers. Dit zorgde voor een reactie van president Biden, die aangaf dat collectieve onderhandelingen vrij moeten zijn van bedreigingen en intimidatie. "De melding dat stakende werknemers permanent vervangen worden, is een existentiële aanval op de vakbond, de banen en het levensonderhoud van de leden. Ik ben een groot voorstander van wetgeving die dat in de praktijk verbiedt."

Loonsverhogingen
De nieuwe overeenkomst omvat loonsverhogingen en een aanpassing van de kosten van levensonderhoud vanaf het eerste jaar van het contract. Ook zijn er uitgebreide gezondheidszorgvoordelen, en komt er een verhoogde pensioenuitkering, meldt Kellog's. CEO Steve Cahillane: "We waarderen de medewerkers. Ze hebben ons in staat gesteld om Amerikanen al ruim 115 jaar van voedsel te voorzien. We hopen dat de medewerkers stemmen en dit contract bekrachtigen, om zo weer aan het werk te kunnen." Op 21 december werd het akkoord formeel bekrachtigd, en op de dag na Kerst gaan de stakende medewerkers weer aan het werk. 

De beurskoers van Kellogg Company beweegt al weken schommelend, als gevolg van de moeizame onderhandelingen. Op vrijdag 17 december sloot de koers op $64,4 per aandeel. Op maandag 20 december werd de week geopend met een vrijwel gelijke koers: $64,1 per aandeel. Het lijkt erop dat het onderhandelingsresultaat van deze week tot een hogere koers heeft geleid. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden