Ken Wolter / Shutterstock.com

Nieuws Cargill

Cargill is Amerika's grootste particuliere bedrijf

26 November 2021 - Kimberly Bakker

Cargill heeft de toppositie als het grootste particuliere bedrijf van de Verenigde Staten weer teruggepakt van Koch Industries. De omzet van het agribusinessbedrijf steeg afgelopen boekjaar met 18% naar $134,4 miljard. Koch Industries bleef steken op $115 miljard. Ook namen als Mars en C&S Wholesale Grocers staan in de lijst van Forbes.

Voedingsmiddelenconcern Cargill staat dit jaar weer bovenaan de lijst van de grootste particuliere bedrijven in de Verenigde Staten. Forbes maakt deze lijst ieder jaar, sinds 1985. Afgelopen jaar stond Cargill op nummer twee en moest het de koppositie afstaan aan Koch Industries. De inkomsten van het agribusinessbedrijf zijn afgelopen boekjaar, dat eindigde in mei, met 17% gestegen tot $134,4 miljard. Hogere prijzen voor agrarische producten liggen hieraan ten grondslag. Koch Industries, dat een verscheidenheid aan bedrijven heeft (chemicaliën, raffinage, papier en software) realiseerde afgelopen jaar een omzet van $115 miljard.

Voedselretailers deden het dit jaar goed in de lijst van Forbes. Van de negentien supermarktbedrijven boekten zestien stuks afgelopen jaar omzetgroei. Dit uiteraard als gevolg van de coronacrisis. Publix Supermarkets steeg zelfs naar de derde plek, met een omzetgroei van 18% tot $44,9 miljard. Vorig jaar opende de keten 39 nieuwe filialen. Op plek 38 staat Southeastern Groces, met een geschatte omzet van $9,6 miljard. Al had dat bedrijf het wel zwaar. Het cancelde recent daarom de plannen voor een beursgang. Twee nieuwe supermarktketens mochten de lijst betreden: Brookshire Brothers uit Texas (nummer 162) en Bashas' uit Arizona (nummer 208).

Andere grote, hooggeplaatste namen zijn Mars (plek 4 met een omzet van $40 miljard), C&S Wholesale Grocers (op plek 8 met een omzet van $25 miljard), Meijer (op plek 13 met een omzet van $19,5 miljard), Gordon Food Service (op plek 18 met een omzet van $15,1 miljard) en Menards (op plek 6 met een omzet van $11,8 miljard). De lijst beslaat totaal 225 bedrijven.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Bedrijven

Cargill investeert in mycoproteïne van Enough

Achtergrond Ondernemen

Oplossing staking Cargill lijkt ver weg

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden