Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Cacaoprijzen stijgen tijdens korte week

11 April 2023 - Max van der Heijden

De cacaoprijs is de afgelopen week gestegen. Kleinere cacaovoorraden uit Ivoorkust zorgen ervoor dat handelaren meer inkopen en stuwen prijzen omhoog. Een sterke dollar beperkt de prijsstijging enigszins.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorige week maandag werd bekend dat Ivoriaanse boeren in totaal 1,81 miljoen ton naar de havens hebben verzonden in de periode 1 oktober tot en met 1 april. Een daling van 2,7% vergeleken met een jaar eerder. 

Cacaoboeren en handelaren zullen met grote interesse kijken naar Rusland. Dat land dreigt de stekker uit de granendeal te trekken als er niet voldaan wordt aan de eisen. Eisen die het voor het land makkelijker moeten maken om kunstmest te exporteren. En die kunstmest kunnen de Afrikaanse boeren goed gebruiken bij het telen van cacaobonen. Het gebrek aan meststoffen is volgens sommigen namelijk de reden dat de oogst dit jaar lager uitvalt en krapper is dan normaal.

Door de korte handelsweek was het de afgelopen week vrij rustig op de cacaomarkt. De cacaoprijs was op donderdag met 3,06% gestegen van £2.121 per ton naar £2.186 per ton. Vrijdag en maandag was er vanwege het lange paasweekend geen handel.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden