Shutterstock

Aangeboden door Foodbusiness

Koers technische analyse tarwe wijzigt na maanden

13 Juni 2022 - Redactie Foodbusiness

De technische analyse van Foodbusiness ondersteunt graanhandelaren en grondstofinkopers bij het volgen van de trends van de verschillende grondstofkoersen. Via een abonnement kan je de koersen van tarwe, sojabonen, korrelmaïs, suiker, ruwe olie en euro/dollar volgen op basis van technische analyses.

De analyses worden elke dag bijgewerkt op basis van de slotkoersen van die dag daarvoor. Geavanceerde computermodellen berekenen dagelijks de trend, de steun en weerstand van de grondstoffen. Daarbij worden de laatste tijd opmerkelijke rendementen behaald. Afgelopen weekend gebeurde er iets bijzonders, want na maanden van opwaartse signalen (al voordat de oorlog uitbrak in Oekraïne) is het advies gewijzigd van tarwe. Daarmee komt een einde aan een hele lange up-trend in de markt. Ondanks het herstel van de markt op vrijdag (Matif) met 1,4% naar een slot van €391.8, kwam daarbij de signaallijn in een kruising met de MACD- indicator. Daarmee veranderde het advies van het systeem.

Daarmee eindigde de up-trend en werd het rendement vastgezet op meer dan 50%. Ook suiker veranderde van advies, nadat de koers van suiker verder was weggezakt. Dit signaal is overigens minder sterk, doordat de suikerkoers al een tijd hoog volatiel is en het nog niet definitief lijkt dat een nieuwe trendlijn zich heeft ingezet. Sojabonen, korrelmaïs en ruwe olie bleven onveranderd op het advies en lijken in een sterke trendlijn te bewegen.

Wilt u ook meer gebruik maken van de technische analyse van Foodbusiness, neem dan een abonnement. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Grondstoffen

Lagere oogstprognose helpt niet cacaoprijs te temperen

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Nieuws Grondstoffen

Cacaosector zet zich schrap voor ontbossingswet

Nieuws Vlees & Eiwit

Super Bowl stuwt vraag naar vlees en kaas in VS

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden