Sorbis / Shutterstock.com

Nieuws Zuivel

Chinese producent moet consument vooropstellen

29 Juli 2021 - Redactie Foodbusiness

China maakt al jaar en dag een vijfjarenplan om de economie te ondersteunen. Deze week heeft de regering de plannen voor de zuivelindustrie bekendgemaakt. Innovatie staat centraal. Maar ook wordt duidelijk dat Chinese zuivelproducenten het aanbod beter moeten afstemmen op de wensen en de behoeften van consumenten. 

In het vijfjarenplan van de Chinese regering staan innovatie en ontwikkeling van de logistieke sector en productieketen centraal. Dit moet helpen om de binnenlandse zuivelproductie en de vraag naar zuivelproducten verder te ontwikkelen. "Om te komen tot een groter aanbod van 'veilige' melk is het cruciaal om de melkleverende bedrijven naar een hoger niveau te tillen", zo schrijft een woordvoerder van de Chinese overheid.  

Concrete voorstellen
Daarvoor heeft het een aantal concrete voorstellen ingediend. Zo moeten melkleverende bedrijven aangemoedigd worden om een groter gedeelte van de te verwerken melk te betrekken van eigen melkveebedrijven. Ook moeten de zuivelbedrijven hun aanbod beter afstemmen op de smaak, wensen en behoeften van de Chinese consumenten. "Productontwikkeling kan worden gestimuleerd door goed samen te werken met internationale partijen goed."

Er ligt ook een taak weggelegd voor de Chinese regering. Die moet namelijk beter en strakker toezien op alle schakels in de keten. "Alleen op die manier kunnen we de voedselveiligheid daadwerkelijk verbeteren", zo meldt het in een persbericht.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden