Sirozy / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Franse zuivelorganisatie vreest voor melktekort

10 Augustus 2022 - Redactie Foodbusiness

Het Cniel, de Franse beroepsorganisatie voor partijen actief in de zuivelindustrie, verwacht dat de prijzen zullen stijgen. Als gevolg van de droogte is het niet uitgesloten dat er een melktekort in de winkels ontstaat.  

Volgens Benoît Rouyer van het Cniel zullen de prijsstijgingen die al enkele maanden aan de gang zijn, aanhouden voor zuivelproducten. De hoge prijzen komen niet alleen door inflatie. Door de droogte, de ergste in 70 jaar tijd, is de grasproductie lager. De boeren zijn hierdoor genoodzaakt hun wintervoorraad aan te spreken, voer bij te kopen of een deel van de veestapel te verkopen om de kosten te drukken. Deze omstandigheden kunnen leiden tot een zuiveltekort. Melkveehouders in Frankrijk zijn het er over eens dat nu ook de veevoerprijzen in mei 25,9% hoger zijn geworden, het verkopen van een deel van de veestapel het meest rendabel is. 

De Franse zuivelboeren zijn momenteel in onderhandeling over de nieuwe zuivelprijzen. Zij zouden graag meer geld zien dan in de mei overeengekomen €419 per duizend liter. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden