Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Nieuws Mondelez

Mondelēz voelt weerstand tegen prijsverhogingen

28 Juli 2022 - Max van der Heijden

De marges van Mondelēz lijden onder de toegenomen kosten. Het bedrijf ziet zich genoodzaakt om de prijzen te verhogen, terwijl bij supermarkten en consumenten de weerstand groeit tegen verdere prijsverhogingen.

Mondelēz zag de netto-omzet groeien met 9,5% in het tweede kwartaal vergeleken met een jaar eerder, naar $7,27 miljard. Het bedrijfsinkomen groeide met 6,3% naar $927 miljoen. Mondelēz presteerde vooral goed in opkomende markten, waar het de totale omzet 22,4% groeide. 

Maar net als bij Kraft Heinz voldeed ook hier de bruto winstmarge niet aan de verwachtingen van analisten. De marge van 37,9% is lager dan de verwachte 38,3%.

Volgens CEO Dirk van de Put maakt het bedrijf zich vooral zorgen over Europa als het gaat om het doorvoeren van prijswijzigingen en het consumentensentiment. Het bedrijf is momenteel een tweede rond aan prijsverhogingen aan het doorvoeren. Daarvan is 65% al akkoord, over de resterende 35% is het bedrijf nog in gesprek. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Bedrijven

Mondelēz hint op verdere prijsverhogingen

Nieuws Ondernemen

Mondelēz haalt Cees 't Hart binnen als bestuurder

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina en Mondelēz werken samen

Analyse Ondernemen

Bij Mondelēz is vertrekken uit Rusland geen optie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden