Shutterstock

Nieuws Veganistisch

Studenten maken amandelkaas

24 Juni 2022 - Redactie Foodbusiness

Studenten van de Universiteit van Maastricht hebben een witte kaas ontwikkeld op basis van het restproduct dat overblijft bij de productie van amandelmelk. Met hun vinding hebben ze de eerste prijs gewonnen op de Nederlandse voorronde van Ecotrophelia. Een wedstrijd voor voedingsstudenten uit heel Europa. 

De studenten slaagden erin om een restroom uit amandelmelkproductie te verwerken tot een veganistische optie voor witte kaas. 

Bietenspread en slakkenchips
De tweede prijs werd gewonnen door team Superbeet van Aeres Hogeschool. Zij bedachten een spread van bieten en hazelnoten waarmee ze de groenteconsumptie omhoog willen krijgen. 

De derde prijs was voor Team Snailed It van Maastricht University. Zij hebben een eiwitrijke chips op basis van slakkenvlees ontwikkeld. Het product richt zich vooral op sporters. Het team wil het product lanceren in Frankrijk en van daaruit de rest van Europa veroveren. 

De winnaars mochten pitchen op de Agrifoodtop en tijdens de FNLI jaarvergadering. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden