alexfan32 / Shutterstock.com

Nieuws Domino's Pizza

Domino's Pizza profiteert van coronapandemie

19 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Domino's Pizza Enterprises, het moederbedrijf van Domino's Pizza, heeft binnen Europa in het eerste halfjaar van 2021 een omzetstijging van 23% gerealiseerd van €921,5 miljoen. De sterkste groei was te zien in Duitsland met 48,3% (€55 miljoen). Hier werden 40 nieuwe winkels geopend. De oorzaak van de omzetstijging is te zoeken in de coronacrisis en de consument die meer laat thuisbezorgen.

Ook de omzet binnen Nederland is vrijwel zeker toegenomen, want de keten breidde het aantal vestigingen tussen 1 juli 2020 en 30 juni 2021 met 25 uit naar 326. De keten dankt deze uitbreiding aan een sterk franchisenetwerk, waarin bestaande franchisenemers de kans kregen hun eigen netwerk uit te breiden. De exacte omzet in Nederland is niet bekendgemaakt door de pizzaketen.

Elektrische bezorging
Op het gebied van duurzaamheid maakt het bedrijf stappen. Domino's Nederland is volgens de keten leidend binnen Europa als het gaat om elektrische bezorging. Dat percentage steeg van 65% elektrisch bezorgen naar 85%. In 2025 wil de pizzaketen 100% elektrisch bezorgen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden