Shutterstock

Nieuws Plantaardig

Deense regering stimuleert plantaardig voedsel

29 Maart 2021 - Redactie Foodbusiness

Het ministerie van Voedsel, Landbouw en Visserij in Denemarken heeft de ambitie uitgesproken dat het land zich de komende jaren moet ontwikkelen tot wereldleider als het gaat om plantaardige voedselproductie. Om dat doel te bereiken, stelt het ministerie een subsidieregeling open van omgerekend €2,68 miljoen.

Denemarken stelt een subsidieregeling open van omgerekend €2,68 miljoen om producenten in het land te stimuleren meer plantaardig voedsel te produceren. Het ministerie van Landbouw wil op deze manier over een aantal jaar wereldleider zijn als het gaat om plantaardige voedselproductie. "Iedereen kan financiering aanvragen", zo garandeert landbouwminister Rasmus Prehn.

Koploper worden
De cijfers laten zien dat quinoa, kikkererwten en linzen steeds vaker op het menu van de Denen staan. "We moeten daarop inspelen. Het geld dat we beschikbaar stellen, helpt de ondernemende boeren om plantaardige producten te ontwikkelen", aldus Prehn. "We lopen, als land, al voorop als het gaat om biologische producten. We kunnen die kennis gebruiken om verder in te zetten op de markt voor plantaardige voedselproducten."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden