Those Vegan Cowboys

Nieuws Vlees & Eiwit

Those Vegan Cowboys zoekt investeerders

21 December 2023 - Matthijs Bremer

Those Vegan Cowboys zoekt investeerders om de productie op te schalen. Daarbij mikt het bedrijf op een bedrag van €15 miljoen. Daarnaast wil het bedrijf in de toekomst een fabriek bouwen. Waar in de toekomst de fabriek moet komen is nog niet bekend. 'Dat ligt eraan waar ons product als eerste wordt toegelaten', vertelt CEO Hille van der Kaa tegen Foodbusiness.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Those Vegan Cowboys is opgericht door Jaap Korteweg, de man achter de Vegetarische Slager. Het bedrijf maakt caseïne door middel van preciesiefermentatie. Eind vorig jaar presenteerde het bedrijf zijn eerste kaas gemaakt van caseïne van vergiste suikerbieten. "In de toekomst willen we als grondstof gras gebruiken", zo vertelt Van der Kaa. Het doel is uiteindelijk een eigen keten op te zetten waarbij boeren direct gras leveren aan het bedrijf.

Toelating
Nu dat is gelukt om kaas te maken, wil het bedrijf hun productiefaciliteiten uitbreiden. "In eerste instantie om de productie te testen, maar ook om in de toekomst op kleine schaal producten maken." Dit is een eerste stap richting een eigen fabriek, verder in de toekomst. Waar die fabriek komt, is nog niet duidelijk. Dat is afhankelijk van waar het product als eerste wordt toegelaten. "Het liefst natuurlijk dicht bij Europa."

De kaas van Those Vegan Cowboys is een novel food. Het product moet de komende jaren dus getest worden. "Omdat de Europese Unie daar niet al te snel in is, zetten we ook in op toelating in de Verenigde Staten en Singapore", aldus Van der Kaa.

Plan
Een plan om de kaas te verkopen is er nog niet. In eerste instantie denkt Van der Kaa meer aan een stuk brie of camembert dan aan het leveren van kaas als ingrediënt. "Ik denk dat zo'n product mensen meer overtuigt van de kwaliteit". Wel is het bedrijf van plan om op termijn ook in de commodity's te stappen, maar dat is de stap daarna.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden