Shutterstock

Analyse Vlees & Eiwit

Kerstopleving varkensvlees nog ver te zoeken

23 November 2023 - Matthijs Bremer

De varkensvleesprijs is nog altijd zeer stabiel. Inmiddels lijkt een kerstopleving ver te zoeken. Vooral de relatief lage prijzen van rundvlees zorgen ervoor dat consumenten dit jaar minder snel voor varkensvlees kiezen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-beursprijs stagneert voor de zesde keer op rij. Daarmee blijft de notering van €2,08 per kilo ongewijzigd.

De varkensvleesprijs wordt op het moment gekenmerkt door stabiliteit. De krapte is nog niet van de markt. Het slachtcijfers schuurt op het moment weer tegen de 300.000 varkens aan. Daarmee lijkt het aanbod na een luwe periode weer op hetzelfde punt beland als voor de zomervakantie. De verwachting van de markt is dat het slachtcijfer om in de extra kerstvraag te voorzien even door de grens van 300.000 zal breken. Tegelijk is de vraag op het moment aan de zwakke kant. Daarmee komt de markt op een gelijke notering uit.

Dit geldt niet alleen voor de slachtprijzen, maar ook voor de vleesnotering. Een kerstopleving lijkt op het moment ver te zoeken. In week 44 was er nog een duidelijke stijging zichtbaar van luxe onderdelen, terwijl minder luxe onderdelen in prijs daalden. Inmiddels is die trend echter weer gebroken. De laatste twee weken blijven de onderdelenprijzen volledig ongewijzigd, zo blijkt uit data van DCA. Door de lagere vleesprijzen vrezen handelaren dat te geforceerd verhogen van de prijzen in het kader van kerst leidt tot een crash in het nieuwe jaar. Daarom lijkt de markt op het moment te kiezen voor stabiliteit.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden