Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwitten

Koper voor failliet slachthuis Dodewaard

7 November 2023 - Wouter Baan

Slachthuis Dodewaard, dat in maart failliet ging, is overgenomen door vee- en vleeshandel Van Veen uit Zuilichem. Eigenaar Klaas van Veen gaat de voormalige runderslachterij omturnen tot slachthuis voor schapen en geiten.

Slachthuis Dodewaard ging eind vorig jaar dicht door een faillissement van eigenaar Holland Vlees Service. Dit faillissement werd in maart officieel door de rechter bekrachtigd. Nu blijkt dat Klaas van Veen de locatie en inboedel heeft opgekocht. Hij stopt met het slachten van runderen en gaat zich vanaf december volledig toeleggen op het slachten van geiten en schapen. Van Veen is actief in de markt met zijn concept Polderlam. Met de overname van slachthuis Dodewaard neemt hij de keten voor schapen- en geitenvlees volledig in eigen beheer.

In een reactie geeft Van Veen aan dat hiermee het dierenwelzijn beter geborgd is, omdat er geen exportverzamelplaatsen meer aan te pas hoeven te komen. "In toenemende mate stellen onze retailafnemers als Albert Heijn dit verplicht." De slachterij heeft een geplande capaciteit van 800 schapen en circa 400 geitenbokjes per uur. Van Veen zoekt nog naar nieuwe deelnemers aan zijn concept om deze aantallen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren.

Van Veen is enthousiast over zijn plannen, maar geeft wel aan dat vanwege de vele blauwtonguitbraken in de schapenhouderij het een spannende tijd is om van start te gaan.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden