Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwitten

Personeel Vion Duitsland legt werk neer

28 Augustus 2023 - Wouter Baan

Bij Vion in Duitsland wordt vandaag gestaakt. De inzet van vakbond NGG is meer loon voor de slachterijmedewerkers die Vion in een lastige spagaat brengt. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vakbond en Vion onderhandelen al langer over de arbeidsvoorwaarden, maar tot nu toe zonder resultaat. Naar verluidt biedt Vion een loonsverhoging van 6,5% aan, maar dat is volgens de vakbond onvoldoende in relatie tot de inflatie. De inzet is een loonsverhoging van 15%.

Om de eis extra gewicht te geven wordt sinds vandaag het werk (gedeeltelijk) neergelegd, zo laat NGG weten. Het betreft onder meer de locaties van Vion in Vilshofen, Crailsheim en Landshut. In eerste instantie gaat het om een waarschuwingsstaking van 6 uur, maar de vakbond schuwt naar eigen zeggen niet om langer te gaan staken. In hoeverre de medewerkers gehoor geven aan de oproep is vooralsnog lastig in te schatten. 

Voor Vion is de eis van de vakbond hoe dan ook een lastige casus. De Duitse tak van het vleesconcern is immers al verlieslatend en wordt zodoende gereorganiseerd. Extra kostprijsverhogende maatregelen komen bepaald niet op een gunstig moment.

Als de stakingen langer duren, zou dit ook oponthoud kunnen geven op de (Duitse) varkens- en rundermarkt. De stakingen hebben geen betrekking op andere slachterijen in Duitsland, geeft NGG desgevraagd aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden