Van Maanen

Nieuws Vlees & Eiwit

Vivera zet vegetarische saucijs in de markt

31 Mei 2023

Vivera heeft zijn eerste stap in de wereld van de foodservice gezet. In samenwerking met Bakker Van Maanen heeft de vleesvervangersproducent een vegetarisch saucijzenbroodje ontwikkeld. Het nieuwe product is in de 60 locaties van de bakkersketen te koop.

Gratis dit artikel lezen?

Log in of maak een gratis account aan

Ik heb al een account. Inloggen »

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het recept van het saucijzenbroodje is gezamenlijk ontwikkeld, zo vertelt Marketing Director Karin Lowik tegen foodbusiness.nl. In de samenwerking neemt Vivera de grondstoffen voor de vegetarische saucijs voor hun rekening. Van Maanen is verantwoordelijk voor de en de kruiden en het eindproduct.

Ruimte voor uitbreiding
Op het moment is het nieuwe saucijzenbroodje alleen nog te koop bij de locaties van Bakker Van Maanen, maar Vivera hoopt snel uit te kunnen breiden in het segment. De samenwerking tussen van Maanen en Vivera is niet exclusief en het bedrijf in vleesvervangers is enthousiast om vergelijkbare producten ook aan andere ketens te verkopen.

Volgens Lowik kan die samenwerking op meerdere manieren worden vormgegeven. Zo kan Vivera de grondstoffen leveren om een heel nieuw product op de markt te zeten. Van Maanen kan bijvoorbeeld weer saucijzenbroodjes aan andere bedrijven te leveren. Van Maanen heeft naast hun vestigingen een industriële bakkerij en bezit op die manier over de nodige capaciteit om de productie op te schalen.

Volwassen markt
Volgens Lowik blijkt uit smaaktests dat het saucijzenbroodje niet van echt te onderscheiden is. Dat mag overigens niet verbazen. De markt voor vegetarische Saucijzenbroodjes is namelijk relatief volwassen. Eerder brachten andere grote spelers als Valess en de Vegetarische Slager al vegetarische saucijzenbroodjes op de markt. Ook deze producten werden door consumenten al als zeer realistisch ervaren.  

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox