Thuisbezorgen

maaltijdbezorging Uber Eats

Analyse Maaltijdbezorging

Flitskoerier zet Belgische supermarkten op scherp

Ook in België doen de flitsbezorgers hun intrede. In Brussel en Antwerpen kun je al bij Gorillas bestellen, om in 10 minuten je boodschappen thuisbezorgd te krijgen. Middelgrote steden als Luik en Gent staan op de rol, zegt Luc van Emmerik, directeur van Gorillas in Nederland en België.
30 Juli 2021
maaltijdbezorging thuisbezorgd

Podcast 30 juni - Kimberly Bakker

EK Voetbal geeft boost aan maaltijdbezorgers

De start van het EK Voetbal een maand terug heeft een boost gegeven aan de koersen van verschillende maaltijdbezorgers. Zowel Just Eat Takeaway, Domino’s als Papa John’s Pizza noteren deze maand groene cijfers. Meer over de beurzen hoor je in een nieuwe ochtendpodcast met Kimberly Bakker.
30 Juni 2021
maaltijdbezorging thuisbezorgd

Achtergrond Effecten corona

Is vaker thuis eten het nieuwe normaal?

De coronacrisis heeft het consumentengedrag in één klap veranderd. In plaats van eten en drinken buiten de deur ontpopten veel consumenten zich (noodgedwongen) tot thuiskok. En bezorgdiensten floreerden als nooit tevoren. Wat blijft hiervan over als de crisis achter de rug is?
19 Mei 2021
Picnic

Analyse Picnic

Coronacrisis versnelt expansiedrift Picnic

Picnic, de enige Nederlandse supermarkt die geen winkelpand heeft, ziet dankzij de coronacrisis het klantenbestand explosief groeien. Vorige week werd bekend dat Picnic de online-tak wordt van Edeka, de grootste supermarktketen van Duitsland. Ook in Frankrijk worden de eerste stappen gezet. Picnic mikt dit jaar op een omzet van een miljard, maar winst maakt de onlinesupermarkt nog niet.
11 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief