Fermentatie

Funk Gilde

Interview Funk Gilde

'Wij willen nummer één in vega-bittergarnituur zijn'

In de afgelopen dertig jaar hebben veel veranderingen plaatsgevonden in culinair Nederland, maar op snackgebied consumeren we al zestig jaar hetzelfde. “We eten nog steeds dezelfde snacks, vooral op vegetarisch gebied valt veel te halen”, vertelt Bob Schuitema, één van de drie oprichters Funk Gilde. Schuitema gaat in op de uitdagingen die ze bij Funk Gilde ervaren en op de Dutch Food Week, die van 9 tot en met 16 oktober wordt georganiseerd.
6 Oktober 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Fermentatie

Bikl bewijst: er is een markt voor fermentatie

De techniek van fermentatie bestaat al duizenden jaren. Vandaag de dag is het weer helemaal 'hot'. Dat bewijst Bikl wel. Ferm Foods, dat onder de merknaam Bikl gefermenteerde groente op de markt brengt, heeft via crowdfunding namelijk een bedrag van €150.000 opgehaald. 'We waren lichtelijk verbijsterd door het succes. Het is het dubbele van ons doelbedrag. De markt heeft veel potentie. Dat is voor ons nu wel zichtbaar', vertelt Arend van den Berg, medeoprichter van Bikl.
10 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden