Zuivelconsumptie

vlees Lamsvlees

Nieuws Plan Voedselbeleid

Kabinet opent aanval op vlees- en zuivelconsumptie

Het kabinet opent de aanval op de vlees-, zuivel- en eierconsumptie in Nederland. De consument moet de komende acht jaar zijn voedingspatroon stevig wijzigen, waarbij dierlijke eiwitten moeten worden ingeruild voor plantaardige eiwitten. Daarbij wordt ook een vleestaks onderzocht. Volgens Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, is deze verschuiving in het eetpatroon goed voor de gezondheid en duurzaamheid. 
29 Maart 2022
melk zuivel melkveebedrijf kaas

Nieuws Food

Volvette zuivel goed voor hart en bloedvaten

Een hoge consumptie van melkvet gaat samen met een laag risico op hart-en-vaatziekten, blijkt uit nieuw onderzoek. Het wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd onder ruim 4.100 Zweedse volwassenen. Zweden staan bekend als grootverbruikers van melkvetten.
27 September 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Melk

Vlees en zuivel duidelijk in trek bij Britse consument

Britse consumenten kiezen in de supermarkt vaker voor vlees- en zuivelproducten dan een jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Met name rundergehakt, kaas en melk vormen aan de start van het jaar een essentieel onderdeel van het voedingspatroon van de Britten. Dat er veel vraag is naar zuivel is tevens zichtbaar in de wereldwijde zuivelnoteringen.
9 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden