Creme de la Creme

Nieuws Bedrijven

Greenyard pikt zuivelvrije ijsproducent in België op

18 April 2024 - Redactie Foodbusiness

Greenyard neemt het Belgische Crème de la Crème over, een Belgische producent van zuivelvrij ijs. Het Belgische foodconcern wil met de overname de groei in de categorie van plantaardige diepvriessnacks- en desserts versnellen.

Dit heeft Greenyard donderdagmorgen bekendgemaakt. Crème de la Crème ontwikkelt, produceert en verkoopt ijsproducten (gelato) en diepvriesdesserts, met een duidelijke focus op de plantaardige categorie. Het bedrijf heeft, zo meldt Greenyard, meer dan 25 jaar ervaring in de productie van zuivelvrije diepvriesdesserts, zoals schepijs en ijsjes op een stokje. De overname van Crème de la Crème volgt op de aankoop van het Italiaanse Gigi, eveneens een producent van zuivelvrij ijs, in het voorjaar van 2023.

Greenyard heeft de ambitie om in zijn divisie Greenyard Frozen een volledig assortiment plantaardige diepvriesdesserts en snackproducten te ontwikkelen. Francis Kint, de CEO van Greenyard, laat in een verklaring weten: "Met Crème de la Crème versterken we onze kennis en productiecapaciteit van 'pure-plant' ijs in België. We zijn ervan overtuigd dat de vraag naar lekkere, gezonde, pure-plant snack- en dessertproducten blijft groeien. Daarbij past het bedrijf naadloos binnen onze Europese logistieke keten in de diepvriescategorie en kan ze mee de vruchten plukken van onze wereldwijde toegang tot de grootste retailers."

Een erg interessant margeprofiel
De categorie van diepvriessnacks is volgens Greenyard een groeiende markt, met een verwacht jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 6,2% tussen nu en 2030. De groeiende frequentie van lactose-intolerantie en glutenvrije diëten stimuleert de groei van producten die hier een oplossing op bieden verder, en vormt dan ook een van de belangrijkste drijfveren voor de groei binnen deze markt. Daarenboven heeft de categorie een erg interessant margeprofiel, laat het Belgische foodconcern weten. De plant-based markt groeit volgens Greenyard tussen 2023 en 2032 met een CAGR van 11,7%. In lijn daarmee groeit volgens het bedrijf ook het assortiment veganistisch, pure-plant ijs met dubbele cijfers: 10,8% tussen nu en 2032.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden