Fage

Nieuws Ondernemen

Griekse yoghurt smaakt Fage over 2023 extra goed

3 April 2024 - Klaas van der Horst

Griekse-yoghurtmaker Fage heeft een prima 2023 achter de rug. De omzet steeg sterk in zowel de VS als in Europa. Met de winst ging het nog beter. De netto-winst steeg zelfs met ruim 280% naar €76,5 miljoen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In 2022 waren de resultaten minder overtuigend, maar vorig jaar werden uitstekende resultaten geboekt met vooral de naturel merkyoghurts van Fage.

Het bedrijf heeft fabrieken in zowel Griekenland als de Verenigde Staten (Johnstown nabij New York) en is van plan om in het Nederlandse Hoogeveen een derde grote vestiging te bouwen. Dit moet gebeuren op industrieterrein Riegmeer. Volgens de laatste berichten moet deze fabriek volledig elektrisch gaan draaien en krijgt die een capaciteit van 40.000 ton per jaar. Tot nu toe heeft Fage een kleine €6 miljoen geïnvesteerd ten behoeve van deze fabriek, die in 2027 moet gaan draaien.

De omzet van Fage steeg vorig jaar met ruim €71 miljoen, of bijna 14%, naar €582 miljoen De brutowinst steeg met 124,3% naar €116,4 miljoen. De nettowinst, na aftrek van belastingen, steeg van €27,1 miljoen naar €76,5 miljoen.

De onderneming is vol vertrouwen over de vooruitzichten voor de komende jaren. Er is een goede vraag naar met name de Griekse yoghurts die Fage aanbiedt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden