Lakeland

Nieuws Ondernemen

Boterhandel De Brandt komt in Ierse handen

4 Maart 2024 - Klaas van der Horst

Het Ierse Lakeland Dairies heeft de commerciële activiteiten van de Belgische boterhandelaar De Brandt overgenomen. Beide bedrijven kennen elkaar al jaren en doen onderling veel zaken. Volgens de Ierse coöperatie leidt de overname tot een belangrijke verbreding van het portfolio en van het geografische bereik van haar producten.

De Belgische De Brandt Group is een familiebedrijf, bestaande uit een handelsonderneming - De Brandt Dairy International, en een opslagbedrijf - Food Logistics. Het eerste is het grootste en rapporteerde over 2022 een omzet van zo'n €320 miljoen en een netto winst van €9 miljoen. Dit bedrijf gaat over in Ierse handen. Een overnamesom is niet bekend gemaakt. De onderneming is sterk gespecialiseerd en is vooral actief op de business-to business markt. Voor Lakeland is de overname interessant vanwege de positie in premium getexturiseerde boter. In dit segment wil de Ierse coöperatie verder groeien. 

Lakeland Dairies is een coöperatie met 3.200 leden, een melkaanvoer van 2 miljard kilo en in 2022 een jaaromzet van €1,9 miljard. Het hoofdkwartier van de coöperatie staat in Killygarry, in de Ierse republiek. Het bedrijf is  actief in zowel Ierland als in Noord-Ierland.

Al 20 jaar samenwerking
Tussen Lakeland en De Brandt bestaan al zo'n 20 jaar nauwe commerciële banden. Die dateren vanuit de tijd dat De Brandt een samenwerking aanging met coöperatie Ballyrashane, sinds lang opgegaan in Lakeland. Van de familie De Brandt was in zuivelkringen bekend dat ze de commerciële activiteiten wilden verkopen en boden deze als eerste aan, aan partner Lakeland. Na een enkele maanden durende periode van onderhandelingen is de verkoop een feit geworden. De commerciële activiteiten gaan naar Ierland, de opslagactiviteiten blijven van De Brandt en blijven in het Belgische Dendermonde.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden