Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Temperatuur vrieshuizen kan 3 graden hoger

29 November 2023 - Max van der Heijden

Voedsel invriezen op min 15 graden in plaats van de gebruikelijke min 18 graden kan op jaar basis 17,7 miljoen ton aan CO2-uitstoot schelen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat vandaag is gepubliceerd. 

Het onderzoek is gepubliceerd door het in Dubai gevestigde logistiekbedrijf DP World in samenwerking met een aantal universiteiten. En kwam tot de conclusie dat de vriezer 3 graden hoger zetten een positieve impact heeft op het milieu zonder dat voedselveiligheid in het gedrang komt. Volgens het onderzoek kan 25 terrawattuur bespaard worden met de maatregel. Dat is circa 2,97% van het Nederlandse energieverbruik in 2021. Ook kan het de kosten voor de toeleveringsketen met meer dan 5% verlagen.

Oud
Volgens het onderzoek is de eis om voedsel in te vriezen en te transporteren bij een temperatuur van min 18 graden voor het eerst ingevoerd in 1930 en sindsdien niet meer aangepast. 

Het verschil van 3 graden heeft volgens onderzoek geen impact op voedselveiligheid, textuur of voedingswaarden. Uit een eerdere studie van diepvriesvoedselgigant Nomad Foods werd duidelijk dat bij min 9 en min 12 graden onder meer zalm en groente van textuur veranderen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden