Carlsberg

Nieuws Ondernemen

't Hart stopt bij Carlsberg en gaat met pensioen

7 Maart 2023 - Eric de Lijster

Cees 't Hart heeft zijn vertrek als CEO aangekondigd bij de Deense bierbrouwer Carlsberg. De gewezen topman van FrieslandCampina gaat met pensioen en vertrekt aan het einde van het derde kwartaal bij Carlsberg. Dit heeft het concern vandaag (dinsdag) bekendgemaakt.

Bij Carlsberg balen ze van het vertrek van 't Hart, zo blijkt uit de verklaring. Henrik Poulsen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, noemt 't Hart een 'katalysator voor prestaties, die uitstekende resultaten heeft behaald, een echte leider is en zorgde voor de succesvolle strategische transformatie van de Carlsberg Group'. In 2022 behaalde Carlsberg een recordomzet. Sinds 2015 is het totale contante rendement voor aandeelhouders in de vorm van dividenden en terugkoop van eigen aandelen vervijfvoudigd, zo memoreert Carlsberg. 

Het bierconcern roemt 't Hart onder meer over het implementeren van de nieuwe strategie die sterk gericht is op de merken en het versterken van de positie van Carlsberg in de gebieden waar het concern in actief. Ook werd sterk aan de wind gezeild met de kosten en is Carlsberg actief in het halen van klimaatdoelen zoals het terugdringen van de uitstoot aan CO2. In Nederland is 't Hart - na een lange periode bij Unilever - vooral bekend als CEO van FrieslandCampina, die in 2009 de fusie van Friesland Foods en Campina in goede banen mocht leiden. Ondanks cultuurverschillen tussen de beide coöperatieve organisaties wist 't Hart FrieslandCampina tot één geheel te smeden. In totaal is 't Hart ruim zeven jaar actief geweest als CEO van het zuivelconcern, inclusief een korte periode bij Friesland Foods. In juni 2015 maakte hij de overstap na Carlsberg.  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric de Lijster is lid van de redactie van Foodbusiness.nl. Als boerenzoon is hij van jongs af aan al betrokken bij de productie van voedsel en het coveren van de diverse foodketens vormt een rode draad door zijn loopbaan. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden