Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Nieuws New York Pizza

New York Pizza groeit in Duitsland met overname

2 September 2021 - Kimberly Bakker

New York Pizza heeft een eerste stap gezet in de doelstelling om op internationaal niveau - vooral in de Benelux en Duitsland- te groeien. Deze week is bekend geworden dat de pizzaketen de Duitse branchegenoot Stückwerk overneemt. Het aantal Duitse vestigingen stijgt daarmee naar 34.

New York Pizza is twee maanden geleden overgenomen door het Noorse bedrijf Orkla. "Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van New York Pizza en zal ervoor zorgen dat we op internationaal niveau sneller kunnen groeien", zo schreef het management van New York Pizza toentertijd. Op de Nederlandse markt heeft het – met 229 winkelketens – al een sterke positie; de keten is de op één na grootste van zijn categorie. Komende jaren wil het die positie versterken door meer locaties te openen. Maar, zoals gezegd heeft het ook buiten ons land ambities, met de focus op België en Duitsland.

Eerste stap is nu gezet
De eerste stap, met betrekking tot internationale groei, heeft het nu gezet. De pizzaketen neemt namelijk de Duitse branchegenoot Stückwerk over. Stückwerk is geen onbekende voor pizzaketen New York Pizza. Jarenlang werd deeg geproduceerd en geleverd via de Amsterdamse dochteronderneming Euro Pizza Products.

Met de overname van Stückwerk kan New York Pizza 32 Duitse vestigingen aan het portfolio toevoegen. Daarmee staat het totaal op 34 locaties; New York Pizza had zelf al twee vestigingen in Keulen. In België zullen aan het einde van het jaar zes vestigingen geopend zijn.

Volgende week lees je meer over de groeistrategie van New York Pizza in een bedrijfsanalyse over de van oorsprong Nederlandse pizzaketen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden