Ken Wolter / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Zuivelconcern Land O'Lakes heeft topkwartaal

30 April 2021 - Redactie Foodbusiness

De Amerikaanse landbouwcoöperatie Land O'Lakes, actief in onder meer zuivel, voeders en gewasbescherming, heeft het eerste kwartaal van dit jaar top gedraaid. Volgens het concern staat de Amerikaanse agrarische sector er qua marktklimaat het beste voor sinds 2014.

Land O'Lakes realiseerde in de eerste 3 maanden van dit jaar een omzet van $3,9 miljard en een netto winst van $136 miljoen. Dat is 3 keer zo veel winst van in het eerste kwartaal van 2020. De omzet is met 4% gestegen. "Het marktfundament is sterk in elk segment waarin wij actief zijn", verklaart CEO Beth Ford in een verklaring van het concern.

Zij wijst daarbij onder meer op de sterk gestegen noteringen op de granenmarkt, waardoor Amerikaanse telers meer investeren in het prepareren van de percelen voor het inzaaien in de lente. Daarbij kan de zuiveltak van Land O'Lakes profiteren van het afzwakken van de coronamaatregelen in de Verenigde Staten, waardoor de consumptie in restaurants en horeca kan stijgen. Ook signaleert Ford groei in de huisdiervoeding, een segment waarin Land O'Lakes eveneens actief is.

Bij coöperatie Land O'Lakes zijn circa 4.000 melkveehouders in de Verenigde Staten aangesloten. Het bedrijf heeft rond de 10.000 werknemers in dienst en handelt wereldwijd in meer dan 60 landen. In China werkt Land O'Lakes samen met Agrifirm. Zij hebben daar een joint venture opgericht voor de verkoop van diervoeders aan Chinese melkveebedrijven. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden