Shutterstock

Markt Starter Grondstoffen

Regenval in Brazilië kan verlichting bieden

30 November 2023 - Max van der Heijden

De granenprijzen stijgen en de droogte in Brazilië blijft een belangrijke rol spelen. In het Latijns-Amerikaanse land lijkt regenval op komst. Die verwachting zorgde ervoor dat de koffiekoers daalde. De suikerkoersen sloten tot slot lager door een hogere productieschatting. Dit is de Markt Starter van 30 november 2023.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ontwikkeling van de koersen van de grondstoffen op de termijnmarkten in Chicago, Parijs, Londen en Leipzig zijn elke werkdag te volgen op ons live koersenoverzicht. Voor de technische analyse van de koersen van de grondstofmarkten is er het Dashboard Grondstoffen op Foodbusiness.

Tarwe
De tarweprijzen op de CBoT en Matif zijn gestegen. Handelaren dekten hun short posities af voor het einde van de maand en het aflopende decembercontract.

Soja
De sojabonenkoers is heel licht gestegen. De droogte in Brazilië hangt als een donkere wolk boven de grootste sojaproducent ter wereld.

Suiker
De suikerkoersen zijn gedaald. Conab heeft woensdag de verwachte suikerproductie voor Brazilië verhoogd van 40,9 miljoen ton naar 46,9 miljoen ton.

Koffiebonen
De arabica- en robustaprijzen zijn woensdag gedaald. De koffieprijzen dalen door voorspellingen dat er in de eerste week van december gunstige regen gaat vallen in Brazilië

Palmolie
De palmolieprijs in Maleisië is woensdag gedaald. De koers is lager gedrukt door een sterkere ringgit en hogere prijzen van Indonesische producenten, ook wachten handelaren op productiedata voor de maand.

Aardgas
De TTF Gasprijs is gedaald. De ruim gevulde voorraden compenseren de eventuele prijsstijging door het koude weer dat over Europa trekt.

Brent-olie
De Brent-olieprijs is gestegen. Investeerders zetten zich schrap voor een OPEC+ bijeenkomst later vandaag. De groep producenten overweegt volgens geruchten de olieproductie te verlagen. .

Euro/dollar
De euro/dollarkoers is woensdag gedaald. De rente op Europese staatsobligaties daalde woensdag en drukte daarmee op de euro.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden