FrieslandCampina

Nieuws Grondstoffen

FrieslandCampina naar vier keer meer lactoferrine

17 Maart 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina verviervoudigt de productiecapaciteit voor lactoferrine in haar vestiging in Veghel. Het zuivelingrediënt is een kostbaar en veelgevraagd bestanddeel voor zowel kinder- als volwassen (ouderen)voeding. Met de opening van de productiefaciliteit wordt daar op ingespeeld.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale capaciteit van het bedrijf wordt met de stap verhoogd van 20 naar 80 ton per jaar. De faciliteit valt onder verantwoordelijkheid van het bedrijfsonderdeel Ingrediënts en beschikt over de nieuwste machines die speciaal zijn ontworpen om de kwaliteit en zuiverheid van de lactoferrine te garanderen. Het voldoet ook aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

De nieuwe fabriek toont volgens het bedrijf de expertise van FrieslandCampina Ingredients op het gebied van eiwitverwerking. In het gehele productieproces, van het ophalen van melk tot het verpakken en verzenden van het ingrediënt, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie voor absorptie, elutie, filtratie en sproeidrogen. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van de verse melk die wordt geleverd door de bijna 10.000 leden-melkveebedrijven.

Uit deze melk wordt hoogwaardige functionele lactoferrine gehaald met behulp van een mild warmtebehandelingsproces dat speciaal ontworpen is door de eigen experts van de onderneming. Het resultaat is een product met een zuiverheidsgraad van ten minste 95%, dat beschikt over aanzienlijke ijzerbindende eigenschappen.

Meer weerstand
Uit diverse studies blijkt dat lactoferrine - een eiwit dat van nature aanwezig is in moedermelk en in mindere mate in koemelk - verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem en weerstand tegen ziekten. Deze eigenschappen hebben lactoferrine tot een populair ingrediënt in kindervoeding gemaakt. Het is ook de reden waarom er steeds meer vraag naar is als voedingsingrediënt voor volwassenen.
FrieslandCampina maakt de lactoferrine zowel voor eigen gebruik als voor verkoop aan derden. Behalve in Veghel heeft FrieslandCampina ook een lactoferrinefabriek in de Verenigde Staten. Deze fabriek is niet in volledig eigendom, maar is in gedeeld bezit met de United Dairymen of Arizona.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden