Shutterstock

Aangeboden door Foodbusiness

Technische analyse op rood voor veel grondstoffen

4 Juli 2022 - Redactie Foodbusiness

De markt van diverse agrarische grondstoffen verkeert al een tijdje in een neerwaartse trend. Na de zogeheten paniekpiek bij onder meer tarwe, koolzaad en suiker lijken de koersen op deze markten voorlopig over hun hoogtepunt heen te zijn.

In de Technische Analyse van FoodBusiness, is er ook al een tijdje sprake van veranderende trends en daarmee gewijzigde adviezen bij de diverse grondstoffen. Zo ging graan op 17 juni naar neutraal om vervolgens op 29 juni om te gaan naar negatief (down). Vanuit het model wordt gemeld dat de stochastics zeer laag staan met stand 5. Dit geeft de kracht van de neerwaartse trend aan, maar tevens dat een snelle opwaartse (tijdelijke) koerscorrectie ook waarschijnlijk kan zijn. Daarnaast is er voor graan een 50-daags dieptepunt bereikt.

Korrelmaïs ging op 4 juni naar neutraal om vervolgens op 25 juni te wijzigen naar negatief (down), daar staat de stochastics op stand 6. Voor koolzaad geld eenzelfde soort trendadvies. Ruwe olie is de enige die de dans lijkt te ontspringen. Een sterk opwaartse potentie is daar technisch gezien nog steeds aanwezig. Het TA olie-advies zit op een rendement van 50% , waarbij wordt gemeld dat er een stop/loss momentum in zit rond de US $108.

Wil je zelf toegang tot de Technische Analyse van de belangrijkste grondstoffen, klik dan hier. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.  Alle adviezen van de Technische Analyse zijn via een computermodel gegenereerd.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox