Nieuws Koersendashboard

Nieuw: Koers grondstoffen op Foodbusiness.nl

22 Juni 2021 - Eric de Lijster

Foodbusiness.nl publiceert vanaf dinsdag 22 juni de koersen van een groot aantal grondstoffen. Op het dashboard 'foodbusiness.nl/koersen' worden de actuele koersen van grondstoffen als tarwe, koolzaad, soja, suiker, rijst en magere melkpoeder met gevolgd. Deze zijn onder meer afkomstig van de termijnmarkten in Parijs (Matif), Chicago (CBoT), Liffe (Londen) en de EEX (Leipzig).

Conform de beursregels voor vrije publicatie worden de koersen met een kwartier vertraging gepubliceerd. Het dashboard wordt aangeboden door DCA Finance, een zusterorganisatie van de uitgever van Foodbusiness. "We zien het dashboard als een mooie nieuwe stap in het jonge bestaan van Foodbusiness, waarmee we onze informatievoorziening aan ondernemers in de foodsector flink uitbreiden. Dat is deze periode extra relevant, met de grillige bewegingen op de grondstoffenmarkten", verklaart Eric de Lijster, hoofdredacteur van Foodbusiness. "Maar dit is nog maar het begin. Samen met DCA hebben we plannen klaarliggen om het pakket aan marktdata die we aan onze bezoekers en volgers kunnen aanbieden, de komende maanden fors uit te breiden. The best is yet to come."

Op het dashboard zijn naast het koersverloop op de termijnmarkten (met alle verwante data) ook de beurskoersen van de grootste foodconcerns te volgen, gerangschikt naar 'stijgers en dalers'. Ook kunnen bezoekers de laatste grondstofanalyses vinden die de redactie van Foodbusiness heeft verzorgd. Ondernemers die zelf willen handelen op de termijnmarkt, kunnen dit laten faciliteren door DCA Finance. "Wie een beetje de ontwikkelingen op de grondstofmarkten wil volgen, kan het dashboard het beste in zijn favorieten plaatsen", besluit De Lijster.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric de Lijster is lid van de redactie van Foodbusiness.nl. Als boerenzoon is hij van jongs af aan al betrokken bij de productie van voedsel en het coveren van de diverse foodketens vormt een rode draad door zijn loopbaan. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden