Shutterstock

Nieuws Rente

Banken bouwen negatieve rente af

14 Juni 2022 - Linda van Eekeres

De drie grote banken: Rabobank, ABN Amro en ING volgen de renteverhoging van de Europese Centrale Bank ECB en berekenen vanaf 1 augustus 0,25% negatieve rente over een tegoed van meer dan 100.000 in plaats van 0,5%. ABN Amro kondigde vandaag ook aan op 1 oktober helemaal geen negatieve rente meer te berekenen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

"Mits de ECB de depositorente ook in september verhoogt zoals donderdag 9 juni 2022 is aangekondigd", aldus ABN Amro. De ECB heeft als eerste stap aangekondigd de depositorente in juli met 0,25% te verhogen naar -0,25%. 

"Negatieve rente betalen op je spaargeld is een fenomeen waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Wij zijn blij voor onze klanten dat hier binnenkort een eind aan komt. Met deze stappen komen we weer in wat normaler vaarwater. Rentetarieven worden daarin mede bepaald door hoeveel er gespaard wordt, hoe groot de vraag is naar leningen en de rente op de geld- en kapitaalmarkt", aldus ABN-CEO Robert Swaak. 

Ook Wiebe Draijer, directievoorzitter van Rabobank, wil zo snel mogelijk van de negatieve rente af. In een verklaring stelt hij: "We vinden negatieve rente een onwenselijk verschijnsel voor onze klanten en voor de economie als geheel. Het financiële systeem is niet ingericht op een situatie waarin rentes langdurig negatief zijn. Daarom willen we voor al onze klanten zo snel als mogelijk het rekenen van een negatieve rente beëindigen."

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden