Patcharaporn Puttipon 636 / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Lagere omzet voor Russische KFC-restaurants

2 Januari 2023 - Max van der Heijden

Het is chaos bij de voormalige KFC-restaurants in Rusland. Volgens bronnen zorgt een nieuwe naam voor een scherpe omzetdaling. 

Spaanse restaurateur AmRest liet op 7 december weten dat het de KFC-restaurants in Rusland voor minstens €100 miljoen zou verkopen aan het Russische Almira. Het Spaanse bedrijf was in maart begonnen met het stilleggen van de activiteiten in Rusland nadat Yum Brands! eigenaar van KFC bekendmaakte de Russische activiteiten stil te leggen. De verkoop van de restaurants moet nog goedgekeurd worden door de Russische autoriteiten. 

KFC was ooit een van de grootste fastfoodketens in Rusland. Begin 2022 waren er meer dan 1.000 KFC restaurants in Rusland. Daarvan waren er 215 in bezit van AmRest. 

Rostic's
Een deel van de Russische KFC-restaurants heeft al een nieuwe naam en opereert onder de naam van de keten Rostic's. De naamsverandering is niet zonder gevolgen. De omzet daalde bijna met 20%, blijkt uit schattingen.

KFC is herkenbaar voor veel Russen, Rostic's is dat in mindere mate. Dat zegt Sergey Mironov, voorzitter van de coördinerende raad van de Federatie van Restaurateurs en Hoteliers. Hij raadt de eigenaren aan de naam zo snel mogelijk te veranderen, maar noemt het ook een dodelijke situatie voor de bedrijven. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden