Shutterstock

Nieuws Reclame

'Verbod op marketing voor ongezond eten kinderen'

9 December 2022 - Linda van Eekeres

Marketing voor ongezonde voeding die gericht is op kinderen wordt verboden. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. De huidige zelfregulering werkt volgens het kabinet onvoldoende. Marketing voor gezond eten gericht op 18-minners mag nog wel.

Ook krijgen gemeentes een nieuwe wettelijke bevoegdheid waarmee zij de komst van ongezonde voedselaanbieders op bepaalde plekken kunnen weren, zoals bij scholen of in wijken waar al veel aanbod is. 

Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zegt in een persbericht: "Mensen moeten zelf kunnen beslissen wat ze eten en drinken en dat moeten we vooral zo houden. Maar die vrije keuze staat enorm onder druk door marketing en een steeds verder groeiend aanbod van fastfood overal om ons heen. Op weg naar school en werk en op sociale media word je aan de lopende band verleid om ongezonde keuzes te maken. Daar willen we als kabinet tegenwicht aan bieden met de wettelijke inperking van kindermarketing en gemeentelijke bevoegdheden om nieuwe fastfood vestigingen te weren. Zodat mensen een steuntje in de rug krijgen om echt zelf te kiezen wat ze eten en drinken. Ik hoop natuurlijk dat mensen dan vaker de gezonde keuze maken."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden