8th.creator / Shutterstock.com

Nieuws Varkensvlees

McDonald's klaagt vleesverwerkers aan

1 December 2022 - Max van der Heijden

McDonald's heefttwaalf grote varkensvleesverwerkers, onder wie Smithfield, Tyson, JBS en Hormel, ervan beschuldigd de prijzen van varkensvlees te manipuleren. Het bedrijf heeft vorige week een rechtszaak aangespannen tegen de bedrijven. McDonald's gebruikt varkensvlees voor de immens populaire McRib.

In rechtbankdocumenten schrijven de advocaten van McDonald's dat de vleesbedrijven hebben samengewerkt om de output en productie te beperken met als doel het stabiliseren en verhogen van de varkensvleesprijzen. Databureau Agristats wordt ook aangeklaagd voor het bijdragen aan de prijsmanipulatie. 

McDonald's heeft verzocht dat de zaak voor de jury komt, ook wil het een driedubbele schadevergoeding van de bedrijven. De fastfoodketen klaagde eerder Tyson en Pilgrim's Pride aan vanwege manipulatie van de pluimveeprijzen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden