Alena Veasey / Shutterstock.com

Nieuws Starbucks

Starbucks overweegt vertrek uit VK

18 Juli 2022 - Max van der Heijden

Britse media melden dat Starbucks overweegt haar ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk van de hand te doen. Het bedrijf zou dit willen doen in reactie op de toegenomen concurrentie en het veranderende consumentengedrag. Een officieel verkoopproces zou nog niet in gang zijn gezet. 

De koffieketen laat in een reactie weten dat er geen sprake is van een formeel proces om de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk van de hand te doen. 

De grootste koffieketen ter wereld is hard geraakt door de Coronacrisis en de nasleep daarvan, waardoor veel mensen thuis werken. Bovendien ondervindt het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk stevige concurrentie van onder andere Costa, Pret a Manger en Tim Hortons. 

In mei liet het bedrijf weten dat het focust op het verbeteren van het bedrijf in de Verenigde Staten. Nu zou het bedrijf verschillende opties voor de eigen internationale tak evalueren. 

Volgens Britse media zou Starbucks de investeringsbank Houlihan Lokey hebben gevraagd om de verschillende opties te evalueren. Het bedrijf heeft circa 1000 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, zo'n 70% daarvan is een franchise, de overige zijn direct eigendom van de Amerikaanse koffiegigant. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden