Meer nieuws

Ganda

Food People Koen Damme

Ganda maakt Italiaanse ham, maar dan in België

Sinds 1954 maakt het Belgische Ganda een gedroogde Ham geïnspireerd op de parmaham. In die tijd produceerde de ondernemersfamilie louter voor de eigen slagerij. Inmiddels produceert het bedrijf 1.600 tot 1.800 hammen per week via allerlei verschillende kanalen. Derde generatie eigenaar Koen Damme vertelt wat de Italiaanse stijl ham zo bijzonder maakt.
30 April 2024
varkensvlees Slagerij

Nieuws Vlees & Eiwit

Varkensvleesproductie Europa neemt licht toe

De varkensmarkt zit in rustig vaarwater, zo concludeert de Rabobank in hun kwartaalrapport. Hoewel de Europese export onder druk staat, blijft de productie stabiel. 
30 April 2024
koeien weidegang

Achtergrond Vlees & Eiwit

Dubbeldoelkoe komt nu pas op de kaart in Amerika

In de Verenigde Staten zijn er ze nu pas van overtuigd dat ook een steak van melkkoe de moeite waard. Niet alleen in fastfood ketens, maar ook in een duur restaurant. In Europa en al helemaal in Nederland zijn de meest geschikte koeien die zowel melk als vlees produceren letterlijk al eeuwen bekend, maar in de VS is dat nog zeker niet zo het geval. 
30 April 2024
Plukon Food Group

Nieuws Bedrijven

Plukon neemt derde bedrijf in vier maanden over

Plukon lijft voor de derde keer dit jaar een bedrijf in. De Nederlandse pluimveegrootmacht heeft alle aandelen van Sambau overgenomen, een Spaanse verwerker en distributeur in Madrid.
29 April 2024
Gert-Jan Oplaat

Interview Gert-Jan Oplaat

'Lichte overproductie werkt ook marktverstorend'

In de pluimveemarkt is de laatste weken verwarring ontstaan over de nieuwe regeling rond de import van pluimveevlees uit Oekraïne. Avec-voorzitter Gert-Jan Oplaat legt uit dat deze lezing van de nieuwe regels verkeerd is.
29 April 2024
Pluimveevlees

Marktupdate Vlees

Koud voorjaar houdt de vleesprijzen onder druk

Door het koude voorjaar blijven de vleesmarkten redelijk tam. Terwijl de varkens- en rundermarkt stabiel blijven, daalt de prijs van pluimveevlees. Exporten van de Poolse markt drukken de prijzen. Marktredacteur Matthijs Bremer praat u bij over de markt. 
26 April 2024
Plant FWD

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Plant FWD werd ook deze tweede editie weer gekenmerkt door een ludieke en optimistische toon. Nieuw was dat het evenement twee dagen duurde. Dit past bij de professionalisering van het evenement dat sterker werd gekenmerkt door de aanwezigheid van grote bedrijven. Ondertussen zijn investeerders voorzichtig.
26 April 2024
Slagerij Pluimveevlees

Analyse Vlees & Eiwit

Poolse export begint prijs pluimveevlees te drukken

De vleeskuikenprijs blijft deze week gelijk, maar volgens ingewijden in de markt is de keuze niet omstreden. Door de lagere Poolse prijzen wordt er meer pluimveevlees uit Polen geïmporteerd. Hoewel de prijzen op papier gelijk blijven, geven handelaren aan dat de werkelijke handelsprijzen lager zijn.
25 April 2024
Pluimveevlees

Achtergrond Vlees & Eiwit

Nieuw quotum voor Oekraïens pluimveevlees

De Europese Commissie stemt dinsdag 23 april over de verlenging van de vrijhandel van alle Oekraïense producten, inclusief agrarische producten en levensmiddelen. Na flink onderhandelen zijn alle belanghebbenden het eens en is de nieuwe wet min of meer een hamerstuk. Ingewijden in de markt verwachten dat een afgesproken remmechanisme importen direct bij de invoering stillegt. In gesprek met de voorzitter van de Europese belangenvereniging van de pluimveevleessector AVEC Gert-Jan Oplaat blijkt deze lezing echter niet te kloppen.
23 April 2024
Pluimveevlees kipvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Plukon met groeistrategie naar malse winst

De winstgevendheid van pluimvleesconcern Plukon is in 2023 verder verbeterd, nadat de baten een jaar eerder al drie keer over de kop gingen. De afgelopen twee jaren waren de prijzen van kippenvlees torenhoog en dat legt het bedrijf geen windeieren.
22 April 2024
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Dynamieken vleesmarkten verschillen sterk

De vleesmarkten zijn stabiel, maar hebben duidelijk ieder een andere dynamiek. De rundvleesmarkt daalt niet, terwijl een het aanbod fors is. Ondertussen zijn vraag en aanbod op de varkensvleesmarkt laag en lijkt er druk op de vleeskuikenmarkt in het vooruitzicht te liggen.
19 April 2024
varkensvlees Slagerij

Analyse Vlees & Eiwit

Varkensvleesexport Brazilië daalt fors in maart

In maart daalde de Braziliaanse varkensvleesexport net als de pluimveevleesexport stevig vergeleken met maart 2023. Dat is een flinke draai, aangezien de exportvolume over het hele eerste kwartaal van 2024 nog fors steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
19 April 2024
varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Markt varkensvlees maakt weinig aanstalten omhoog

De varkensmarkt zit nog altijd in redelijk rustig vaarwater. Zowel de vraag als het aanbod zijn aan de lage kant, waardoor de prijzen nog altijd in balans zijn. Toch zit een daling er voorlopig niet in. Een stijging is daarentegen niet uit te sluiten als het weer meezit.
18 April 2024
Evert Tebak

Food People Evert Tebak

Sparerib tegenwoordig serieuze zaak

Traditioneel staat de sparerib vooral bekend als een snackbarproduct, maar met de opkomst van de barbecuecultuur in Nederland ontstaat er meer aandacht voor het product. Voor de beroepsorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zijn spareribs al jaren een serieuze zaak. Daarom reikt de organisatie elk jaar aan prijs uit aan de slager met de beste spareribs van Nederland. Keurslagerij E. Tebak nam de prijs dit jaar in ontvangst. Eigenaar Evert Tebak doet uit de doeken hoe je de beste sparerib van Nederland maakt.
18 April 2024
Danish Crown

Analyse Vlees & Eiwit

Danish Crown sluit opnieuw Deense slachterij

Danish Crown heeft een nieuwe reorganisatie van de Deense activiteiten aangekondigd. Het bedrijf heeft besloten de slachtfaciliteit in Ringsted te sluiten.
18 April 2024
plantaardig ijs

Nieuws Bedrijven

Greenyard pikt zuivelvrije ijsproducent in België op

Greenyard neemt het Belgische Crème de la Crème over, een Belgische producent van zuivelvrij ijs. Het Belgische foodconcern wil met de overname de groei in de categorie van plantaardige diepvriessnacks- en desserts versnellen.
18 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden