Shutterstock

Nieuws Maple Leaf Foods

Omzet Maple Leaf groeit, plantaardig stelt teleur

9 Augustus 2022 - Max van der Heijden

Het Canadese Maple Leaf Foods heeft gisteren de kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide met 3,1% naar $1,2 miljard en de brutowinstmarge bedroeg 6,2%. 

Het bedrijfsonderdeel dierlijke proteïne groeide met 3,8% naar $1,16 miljard. De brutowinst bedraagt $104,1 miljoen en de brutowinstmarge is 9%. Het onderdeel plantaardige proteïne presteerde minder goed waardoor het bedrijf zich genoodzaakt zag om $18,6 miljoen uit te geven aan herstructurering om kosten te besparen terwijl er wordt toegewerkt van verlies naar winst. 

Het bedrijf verwacht dat de omzet uit dierlijke proteïnes met enkele procenten zal groeien en hoopt dat de winstmarge uit zal komen op 14 tot 16%, maar realiseert zich dat er momenteel alles behalve normale omstandigheden zijn. Van de plantaardige divisie hoopt Maple Leaf dat het brutoresultaat op z'n minst neutraal is.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Vlees & Eiwit

Agrifoodmonitor: dierlijke producten blijven favoriet

Marktupdate Vlees

Dynamieken vleesmarkten verschillen sterk

Analyse Vlees & Eiwit

Eiwittransitie blijkt gebaat bij minder communicatie

Interview Miek Schlangen

'Structuur vleesvervangers kan stukken beter'

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden