Shutterstock

Nieuws Voedselveiligheid

Foodwatch eist controles op 'pink slime' in kort geding

9 Juni 2022 - Redactie Foodbusiness

Separatorvlees, het restvlees dat van karkassen wordt afgespoten, wordt volgens voedselwaakhond Foodwatch gebrekkig gecontroleerd door overheidsinstanties. Het zogenoemde 'pink slime' kan daarmee een gevaar voor de volksgezondheid zijn.

Volgens Foodwatch zijn extra controles van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) nodig, omdat separatorvlees zich volgens de organisatie bij uitstek leent voor bacteriën om zich in te vermeerderen. Volgens de organisatie heeft navraag bij de NVWA over de herkomst van separatorvlees geen antwoorden opgeleverd, oftewel het is ook voor overheidsinstanties onbekend waar het vandaan komt.

Voedselschandaal voorkomen
Omdat de herkomst niet bekend is, betekent het volgens Foodwatch ook dat de Staat niet kan ingrijpen op het moment dat er misgaat in de keten. Dat terwijl volgens de club 'preventie van voedselveiligheidsrisico's bij wet ons recht is'. Foodwatch spant daarom een kort geding aan tegen de Staat zodat alsnog controle's worden uitgevoerd. Foodwatch benadrukt dat het niet tegen het gebruik van separatorvlees is, maar eist wel dat er meer controle is op de toepassing van het product.
 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Vlees & Eiwit

Australië wint bij zwakke Amerikaanse rundermarkt

Analyse Vlees & Eiwit

Aanbod slachtrunderen stijgt door mestprobleem

Marktupdate Vlees

Markten varkensvlees en rundvlees lopen uiteen

Nieuws Vlees & Eiwit

Prijs van vlees blijft maar stijgen in de Europese Unie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden