Shutterstock

Nieuws Retail

Kleine boteroorlog tussen Duitse supermarkten

7 September 2021 - Klaas van der Horst

Duitse supermarkten hebben vorige week - onder aanvoering van Aldi - een kleine boteroorlog ontketend. Gek genoeg lijken de prijsverlagingen los te staan van de normale markt voor boter.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Supermarktketen Aldi verlaagde de prijs van een pakje boter vorige week van €1,49 naar €1,35 per 250 gram. Dat komt neer op een afname van €0,56 per kilo. Deze actie volgde vlak nadat Aldi een nieuw 'botercontract' met de zuivel afsloot op een prijsniveau van €4.200 per ton, ofwel €4,20 per kilo. En dat is hoger dan het vorige contract. Daarbij noteerde de handel afgelopen week prijzen voor room op een niveau van bijna €5.400 per ton.

Boter uit Tsjechië
Verschillende andere Duitse supermarkten volgden de actie van Aldi en kwamen soms zelfs met nog lagere prijzen. De DCA-notering voor boter noteerde afgelopen week op een niveau €4.080 per ton, de DCA-notering voor room kwam in diezelfde week uit op een prijsniveau van €5.375 per ton.

Duitse bronnen menen dat de actie van Aldi wordt uitgevoerd met boter van Tsjechische herkomst. Ook de grote Europese boterhandelaren menen dat Aldi voor de stuntactie met boter geen regulier gecontracteerde boter gebruikt. De prijsontwikkeling op de markt blijft dan wel achter bij die op de roommarkt, maar de boterprijs op zich laat geen dalende trend zien, menen ze.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden