Shutterstock

Nieuws Consumentenprijzen

Nederlander betaalt relatief weinig voor brood

2 September 2021 - Kimberly Bakker

Nederlandse consumenten betalen relatief weinig voor brood. Dat blijkt uit een nieuwe publicatie van de prijsindex van Eurostat. Slechts zeven landen in de Europese Unie hebben een nóg lagere prijs voor brood. In Denemarken wordt veruit de hoogste prijs genoteerd.

Eurostat gaat voor de gemiddelde prijs van brood in de Europese Unie uit van een prijsindexniveau van 100 punten. Nederland scoort - met 96 punten - relatief laag. Kortom: de Nederlandse consument betaalt minder voor brood dan de gemiddelde Europeaan. In Roemenië ligt de prijs voor brood het laagste, met 56 punten. Daarna volgen Bulgarije en Polen, beiden met ongeveer 70 punten. Ook in Litouwen, Letland, Tsjechië en Hongarije wordt minder betaald dan in Nederland.

De hoogste broodprijs is te vinden in Denemarken, met een score van 153 punten. Daarmee staat het land met kop en schouders bovenaan. Op plek twee en drie volgen Oostenrijk en Luxemburg. Deze landen noteren beiden een prijsindexniveau van ongeveer 130 punten. Zwitserland, dat wel deel uitmaakt van verschillende Europese samenwerkingsverbanden, maar geen lid is van de Europese Unie, doet er overigens nog schepje bovenop. Het prijsniveau ligt daar op 190 punten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Grondstoffen

Grote zorgen over de maïsoogst in Argentinië

Analyse Grondstoffen

Zwarte Zee-tarwe maakt een pas op de plaats

Marktupdate Granen

Oogstprognoses voor Zuid-Amerika lopen uit de pas

Analyse Grondstoffen

China zet rem op import om landbouw te beschermen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden